zondag 11 maart 2012

Kim Hertogs, Op zoek naar Milena


Kim Hertogs, Op zoek naar Milena

Geïnspireerd door de correspondentie tussen Milena Jesenská en Franz Kafka

De aangrijpende verzameling Brieven aan Milena van Franz Kafka zijn het resultaat van zijn correspondentie met de Tsjechische journaliste en verzetsstrijder Milena Jesenská. Kafka´s brieven bleven bewaard, haar aandeel in de communicatie ging verloren. Na de liefdesbreuk bleef Milena Jesenská mensen fascineren, wat leidde tot tal van biografieën als postuum eerbetoon. Geïnspireerd door deze biografieën gaat Kim Hertogs op zoek naar Milena en komt ze ook onvermijdelijk zichzelf tegen.

Kim Hertogs is geïntrigeerd door fatale vrouwen. In 2008 studeerde ze af aan de Toneelacademie Maastricht met de zelfgeschreven en -geregisseerde voorstelling Salomé. Op zoek naar Milena is een voorstelling die je bij de lurven grijpt.
 
Met muziek, met mysterie, met Kim Hertogs, met Milena. In de woorden van CuttingEdge: "Het stuk (****) geeft je na afloop goesting om de zoektocht zelf verder te zetten".

Tekst en spel: Kim Hertogs
Coaching: Marieke Dilles en Abke haring
Muziek: Tijs Delbeke
Techniek: Joé Ageman
Decor: Kim Hertogs en Kasper Devos

Kim Hertogs is een jonge actrice en regisseur uit Turnhout. Ze studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht en maakte haar afstudeervoorstelling ‘Salomé’ in het voormalige zwembad Kursaal in Turnhout.
 
Nadien speelde Kim Hertogs op Theater aan Zee, in ‘LouisLouise’, en gastrollen in ‘Duts’, ‘Witse’, ‘Zone Stad’, ‘Zot van A’ en ‘Aspe’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten