dinsdag 22 mei 2012

Lien Van de Kelder overleeft laatste aflevering Zone Stad niet, in seizoen 8 vervangen door Kim Hertogs


Lien Van de Kelder overleeft de laatste aflevering van Zone Stad niet, in seizoen 8 vervangen door Kim Hertogs.

Fien Bosvoorde, het personnage van Lien Van de Kelder in de VTM-serie Zone Stad, is dood. De jonge inspecteur werd gruwelijk vermoord door enkele SM perverten. In seizoen 8 wordt Fien vervangen door de Vlaamse actrice Kim Hertogs.

Twee afleveringen lang maakten inspecteurs Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers (een rol van Guy Van Sande) jacht op een twee sadistische moordenaars die hun slachtoffers langzaam doodmartelden. Tijdens hun zoektocht is inspecteur Fien Bosvoorde in de handen gevallen van de twee perverten Seppe en Ricco.

Deze ontmoeting overleeft de jonge inspecteur niet. In een sadistisch spel waarvoor ze een sexy latex pakje aankrijgt wordt ze langzaam gewurgd. In seizoen 6 lukte het Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) nog in een Houdini act aan de dood te ontsnappen, toen ze naakt vastgebonden in het water van een kelder zich kon ontworstelen aan de keldermoordenaar.

Tom Segers probeerde nog tussenbeide te komen, maar komt te laat. In het vuurgevecht dat volgt tussen Segers en de perverten, wordt Segers zwaar gewond.

Lien Van de Kelder verdwijnt dus definitief uit de politieserie. Maar de serie zelf stopt nog niet. In het volgende, achtste, seizoen, krijgt Tom Segers een nieuwe partner. Kim Hertogs zal Lien Van de Kelder vervangen.

Kim Hertogs zal de nieuwkomer Esther Mathijs spelen, een hoofdinspecteur die van de Brusselse zedencel komt.

In het voorjaar van 2012 starten de opnames van het 8ste seizoen van ‘Zone Stad’. In deze nieuwe jaargang vormt hoofdinspecteur Tom Segers (rol van Guy Van Sande) een team met nieuwkomer Esther Mathijs(Kim Hertogs). Zij heeft eveneens de graad van hoofdinspecteur en komt uit Brussel, waar ze bij de zedencel en bij Interne Zaken heeft gewerkt.

Esther Mathijs(Kim Hertogs) heeft zelf om haar overplaatsing naar Antwerpen gevraagd. Ze is heel gemotiveerd om haar steentje bij te dragen om van ‘Zone Stad’ een voorbeeldpolitiezone te maken als compensatie voor de misstappen uit haar verleden. Want die zijn er!

Kim Hertogs zal in het 8ste seizoen van ‘Zone Stad’ gestalte geven aan Esther Mathijs. De actrice is bij de vtm-kijkers bekend van haar rol als de prettig gestoorde sexy receptioniste Jana in de telenovelle ‘Louislouise’ en als de assistent-wetsdokter in de 6de jaargang van ‘Aspe’. De filmliefhebbers hebben Kim reeds aan het werk gezien in ‘Zot van A.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten